6-8 pers.
Ingredienser
300 g god rå marcipan, groftrevet
1 spsk. appelsinskal, fintrevet
2 spsk. friskpresset appelsinsaft
2 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
1 spsk. mel
Desuden:
100 g mørk chokolade 70%
50 g god hvid chokolade
Fremgangsmåde
Bland marcipan med appelsinskal og -saft, rør mel i. Pisk æggeblomer i. Pisk hviderne stive, rør halvdelen i marcipanblandingen og vend derefter resten i med let hånd, til det netop er blandet. Smør en tærteform og læg et stykke tilklippet bagepapir i bunden af formen. Bag i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 25 minutter. Lad den køle af på en bagerist.
Smelt de 2 slags chokolade over vandbad i hver sin beholder. Hæld først den mørke chokolade på og bred den ud, derefter den hvide og træk så en gaffel eller en tandstikker igennem chokoladen, så den bliver marmoreret.