6 pers.
Ingredienser
4 persillerødder
1 gulerod
2 rødløg
½ kg. små søde tomater
1 helt hvidløg, skåret igennem
6 lammeskanke
2 spsk. smør
groft salt, friskkværnet peber
2 kviste frisk timian
1 kvist rosmarin
2 kviste persille
1 citron i skiver
4 spsk. olivenolie
2 dl hvidvin
2 dl vand
Fremgangsmåde
Rens, skræl og skær grønsagerne i grove stykker. Fordel stykkerne i en stor, dyb bradepande.
Gnid skankerne med hvidløg, kom derefter de halve hvidløg i bradepanden. Kom smør på skankene og krydr dem med salt og friskkværnet pebet. Stil dem i bradepanden. Kom resten af smørret, krydderurter og citronskiver ved og hæld olie over.
Stil bradepanden i en forvarmet ovn ved 220 grader og brun skankene i 10 minutter. Hæld vand og vin ved og dæk retten med stanniol. Lad retten simre ved 180 grader i 40 minutter. Kig til skankene ind imellem og hæld lidt saft over dem med en ske. Efter 40 minutter skrues der igen op til 200 grader og stanniolen fjernes. Giv skankene yderligere 20 minutter mere i ovnen. Når kødet trækker sig tilbage fra benene, er skankene ved at være færdige. Server dem med friskhakket persille.